Machine learning voor auditors & controllers

DOE MEE MET HET INZETTEN VAN MACHINE LEARNING

Of u nu een data gedreven auditor bent, een financieel manager of een (business) controller, wij nodigen u uit om deel te nemen aan deze Machine Learning reis met het Coney Minds-team.

In de afgelopen jaren hebben wij data-analyse geïntegreerd in onze Audit en Analytics dienstverlening. Als Coney Minds staan ​​wij sinds 2005 in de frontlinie bij het verder verbeteren van data-analyse in het bredere business assurance-domein. Wij zijn klaar voor de volgende stap: het onbekende ontdekken.

http://-%20Pieter%20de%20Kok%20

Machine learning biedt de mogelijkheid om de toekomst te automatiseren en kan auditors & controllers op indrukwekkende manier ondersteunen

- Pieter de Kok
De uitleg

Wat is clusteren?

Clustering is een Machine Learning-techniek waarbij gegevenspunten worden gegroepeerd. In theorie zouden gegevenspunten die zich in dezelfde groep bevinden vergelijkbare eigenschappen en/of kenmerken moeten hebben, terwijl gegevenspunten in verschillende groepen zeer verschillende eigenschappen en/of kenmerken zouden moeten hebben.

Clustering zal ondersteuning bieden bij het slimmer worden van het audit proces. Nieuwe inzichten, aangemerkt door ‘de Machine’. Misschien ontdekken we nooit eerder ontdekte ontdekkingen.

– Pieter de Kok

 

ONGOING MONITORING PLATFORM MEETS ONGOING AUDITING

Machine Learning onderdeel maken van Happy Land

 • Continu inzicht in prestaties, risico’s en bedrijfsprocessen
 • Afwijkingen kunnen direct worden waargenomen,
 • We leren controllers en financials op een data driven manier ongoing in control te zijn
 • Meer transparantie en een betere grip op processen, performance, risico’s en controls
DOWNLOAD
De voordelen

Feiten Data-Analytics

 • Input data uit de bron
 • Data-wrangling met ETL Tools
 • Onderzoeken van bevindingen op basis van “show me?” vragen uit data
 • De uitzonderingen valideren

De voordelen

Feiten Machine Learning

 • Input data uit de bron
 • Geautomatiseerde inzet Machine Learning modellen
 • Trainen van modellen om ze slimmer/beter te maken
 • De bevindingen valideren en uitkomsten onderzoeken – waar nodig modellen aanpassen

Dit is de tijd!

Waarom deelnemen aan de reis?

Dat is een goede vraag. Er is veel te doen in de markt als het gaat om het gebruik van Machine Learning. Er zijn tal van experts en goeroes, maar de werkelijke waarde van Machine Learning moet nog worden ontdekt. Kijk bijvoorbeeld eens eerlijk naar het hedendaagse Assurance-landschap.

Er is vandaag de dag geen auditdossier of intern controleprogramma te vinden waar (interne) assurance wordt afgeleid uit het gebruik van Machine Learning of Kunstmatige Intelligentie. Geen enkel. Tegelijkertijd voelen we allemaal die onverklaarbare drive en nieuwsgierigheid om de kracht en potentiële meerwaarde van Machine Learning te ontdekken.

Laten wij dus samenwerken en deze reis samen beginnen. Misschien blijkt Machine Learning:

 • Slimmer in vergelijking met data-analyse
 • Minder bevooroordeeld dan het menselijk brein
 • Sneller in vergeleken met data-wrangling

Start je reis

De reis is als volgt

ML ZERO: Wij bieden momenteel geen product

De afgelopen 12 maanden hebben wij binnen het Coney Minds team gewerkt aan de ontwikkeling van ML Zero. Het begin. Wij kunnen interne auditors, externe auditors, financiële managers en business controllers een Machine Learning Portal bieden om datasets te uploaden. In de portal hebben we een aantal Machine Learning modellen kleinschalig getraind met de kennis van nu.

Het team van Coney Minds zal u stap voor stap begeleiden tijdens de hele reis. Wij moeten ook het onbekende samen ontdekken en verkennen. Wij zijn misschien de specialist op het gebied van data-analyse, process mining en data-visualisatie, maar wij zijn net zo goed onderdeel van deze reis als u.

Wij denken dat de reis met Coney Minds zeker drie tot vijf jaar zal duren. Het idee is dat wij uw datasets gaan onderzoeken op basis van specifieke audit-, controlling- of analytics-vraagstukken binnen de ML Portal. Dit doen we ‘om niet’. We moeten de komende jaren vooral ‘samen’ leren.

Per dataset koppelen onze data-science teamleden de bevindingen terug, onderzoeken we de uitkomsten en passen we waar nodig de ML modellen aan. Hiervoor brengen we geen kosten in rekening in fase ML Zero.

Pas op het moment dat we de stap van ML Zero naar ML Next gaan maken, de fase waarin datasets periodiek worden geanalyseerd in onze ML Portal t.b.v. een audit-, controlling- of analytics-vraagstuk, dan pas maken we een prijsafspraak.

Onze mindset ten aanzien van Machine Learning

 • We moeten het simpel houden
 • We hebben niet veel controlepunten nodig
 • Het moet slimmer en effectiever zijn in vergelijking met data-analyse
 • We moeten de bevindingen kunnen begrijpen, valideren en documenteren

Doe mee aan de reis

Wanneer u geïnteresseerd bent om mee op reis te gaan en het onbekende te ontdekken, neem dan via e-mail contact met ons op via info@coneyminds.nl of bel ons op ons kantoor Rotterdam via 010 284 92 88.

Wat wordt uw investering in het eerste jaar?
Wij begrijpen die vraag, het is een eerlijke en relevante vraag. Wat zou de waarde zijn van het vinden van het onbekende? Wij weten het niet. Omdat we in ML Zero eerst ‘om niet’ gaan samenwerken is de investering vooral tijd. Tijd van u, tijd van ons. Wij leren, u leert. Het is een reis die we samen doorlopen.

Pas op het moment dat we naar de ML Next fase bewegen gaan we voor de inzet van de Coney Minds Machine Learning portal verdere afspraken over vergoedingen maken met u.