Coney Update 2021

19-05-2021 Redactie Nieuws

Na ruim 16 jaar Coney avonturen in het bredere domein van interne beheersing, in het domein van analytics, in het domein van accountancy, is het tijd de balans op te maken. Daar zijn de afgelopen maanden een ideale periode voor geweest. Andere tijdsindeling, meer tijd voor reflectie, meer tijd om terug te kijken. Maar ook meer tijd om te dromen en vooruit te kijken.

Historie

In 2005 zijn wij samen met Joris Joppe gestart met ondernemen. Na bijna tien jaar EY was het voor ons alle drie tijd om de innovatieve ambities die wij bij EY hadden ontwikkeld, door te trekken naar iets nieuws. Dat ‘iets nieuws’ voor enerzijds Joris en Pieter, en anderzijds Marco werd al snel samengesmolten tot Coney zoals we dat in de afgelopen 16 jaar in de markt hebben gezet.

Uiteindelijk hebben we een aantal bedrijven en samenwerkingen opgebouwd binnen de Coney Groep gericht op:

  • Consultancy in het interne beheersingsdomein
  • Audit, iAccountancy
  • Softwareoplossingen voor interne beheersing en Advanced Analytics
  • Management Reporting 3.0, Omzet & Marge analyses
  • Samenwerking met de experts van Coney Tax

De rode draad door onze dienstverlening is op een innovatieve wijze diensten te leveren rond beheersing. Vanuit de rol van de externe accountant, vanuit de rol van consultant en als leverancier van oplossingen. Data en hergebruik van data is de lijn die we hiertoe reeds in 2005 ingezet hebben.

Doorontwikkelen

In 2013 is Joris gestart met Analys.io, data-analyse voor samenstelkantoren, en in de loop van 2015 is hij formeel bij Coney vertrokken. In 2019 hebben Marco en Pieter met elkaar gebrainstormd over de manier waarop wij beiden de volgende stap kunnen maken als het gaat om het najagen van onze dromen. Pieter als het gaat om Audit, iAccountancy en Management Reporting, Marco als het gaat om Consultancy rond GRC-softwareoplossingen en Advanced Analytics.

In de loop van 2019 hebben wij afgesproken onze focus ook formeel te richten op wat ons drijft en hebben we de groep in twee delen opgesplitst. We volgen ieder onze passie en ons hart.

Als bedrijven opereren we sinds eind 2019 strikt gescheiden. Richting AFM en maatschappelijk verkeer willen we laten zien dat Coney Assurance BV zich 100% richt op Audit en iAccountancy en  Coney Business Analytics BV  op het oplossen van Business Analytics vraagstukken bij MKB+ organisaties.

De Auditpraktijk valt onder direct toezicht van de AFM.

De passie voor assurance en business analytics is 2019 het volledige speelveld van Pieter, met de nadruk op audit, iAccountancy en management reporting3.0 en andere business analytics vraagstukken.

Klanten helpen met beheersing en het leveren van data-gedreven GRC-oplossingen is het aandachtsgebied van Marco, naast het ondersteunen van (complexe) data-analysetrajecten binnen het beheersingsdomein.

Kansen

We zien kansen om met onze data-driven mindset verder te groeien. Daar hebben we een aantal bouwstenen voor nodig:

  • Cliënten die onze mindset ondersteunen
  • Talenten die zowel skills op het gebied van audit, als communicatie, als technologie in zich hebben
  • Samenwerking met #tech bedrijven rondom nieuwe technologie

De afgelopen anderhalf jaar hebben we samen stappen vooruitgezet, als twee afzonderlijke teams onder een verbonden merk.

Going forwared gaan we een aantal van onze eigen activiteiten apart branden om die een nog duidelijker gezicht te geven. Pieter vanuit het label Coney Minds waaronder opgenomen Audit, iAccountancy en Business AnalyticsMarco vanuit Coney Solutions en met een nieuw label Conify. Daarover informeren we je verder separaat.

De komende periode zullen we dus een aantal wijzigingen doorvoeren die jullie als volgers en opdrachtgevers zullen merken. De coney.nl website wordt afgebouwd, de kanalen op LinkedIn en Twitter wat meer doelgericht.

Bedankt voor jullie vertrouwen in de afgelopen 16 jaar, bedankt voor jullie vertrouwen in de komende 16 jaar! Wij hebben er enorm veel zin het pad dat we in 2019 zijn ingeslagen te blijven volgen.

Marco Hill en Pieter de Kok

No user image
Geschreven door:

Redactie