Over ons

Het waarom van Coney Minds

Op onze website leest u vooral welke dienstverlening we bieden en hoe we dit doen. Maar wat is onze waarom? In de kern willen we van meerwaarde zijn voor al onze relevante stakeholders.

Als auditors, accountants, data-analisten en business-analytics professionals van Coney Minds werken we vanuit onze ‘SLIM’ gedachte.

S

We werken positief samen als team, met cliënten en met andere relevante stakeholder. Samenwerking betekent dat we actief kennisdelen, focus aanbrengen om projecten tijdig af te ronden, niet te veel willen praten, maar juist goed luisteren en doen. We staan open voor een goed gesprek en zijn transparant in ons denken.

L

We zijn in 2005 gestart. Onze oprichter, Pieter de Kok, is nog steeds actief in het werkveld betrokken. We bedienen een aantal van onze cliënten al vanaf de oprichting van Coney Minds. Natuurlijk vertrekken er medewerkers en nemen we soms afscheid van cliënten; dat is ook gezond. Tegelijkertijd is loyaliteit een groot goed. We beschouwen dit als een van onze kernwaarden om uit te dragen: wees loyaal als team, naar onze cliënten en naar jezelf. Dit geeft ruimte voor verdieping en verrijking van de relaties.

I

Innovatie moet maximaal ruimte krijgen. Om van meerwaarde te blijven zijn, moeten we ook experimenteren en fouten durven maken. We hebben binnen Coney Minds geen afrekencultuur, zijn wars van kantoorpolitiek en geven iedereen de ruimte om invulling te geven aan het vraagstuk innovatie. Dat kan ‘on-the-job’ zijn, via ‘pizza-avonden’ of met behulp van externe opleiders. Onze medewerkers kiezen voor Coney Minds om in een vernieuwende omgeving te werken en nieuwe kennis te verkrijgen. Onze cliënten kiezen voor Coney Minds voor de meerwaarde die onze aanpak biedt zonder het pragmatische uit het oog te verliezen.

M

Die meerwaarde is onze ‘waarom’, ons doel. Om dat doel te bereiken moeten we samenwerkenlangdurig relaties aangaan en innovatie de ruimte geven. De meerwaarde kan zich vertalen naar een efficiënte jaarrekeningcontrole door een moderne controleaanpak, het delen van nieuwe en relevante inzichten in business data aan ondernemers of het vinden van onbewuste fouten in data, zoals lekken in de omzet, dubbele betalingen aan leveranciers of fouten in managementrapportages en stuurinformatie.

Coney Minds staat voor SLIM. Ons team staat voor u klaar, samen met elkaar. We zijn actief in uiteenlopende sectoren met een duidelijke focus op Auditing, iAccountancy, Analytics en training-on-the-job van professionals.

In de rol van Auditors controleren we prachtige organisaties in de sport (denk bijvoorbeeld aan onze Koninklijke Nederlandse Schaatsbond, de KNSB), verschillende culturele- en maatschappelijke organisaties, e-commerce en internationale handelsbedrijven, dynamische uitzendorganisaties en vernieuwende energiebedrijven. Uiteraard hebben we ook een klik met technologie- en software organisaties.

Audit & Analytics

Met iAccountancy richten wij ons op groeiende ondernemingen die wij al begeleiden richting wettelijke controle en ondernemingen die, naast een goede jaarrekening, ook interesse hebben in onze ‘data-driven mindset’.

Op het snijvlak van Analytics werken we met uiteenlopende organisaties, ondernemingen, ondernemers en managers die relevante inzichten uit business en finance data willen halen.

SLIM en de gedeelde passie voor mensen en data is onze verbindende factor.

Discover your DATA

Een ander thema is de versnelling in het toepassen van algoritmes. Hieraan zijn verschillende vraagstukken verbonden, kijkende vanuit het brede maatschappelijke oogpunt en de manier waarop de ondernemingen in toenemende mate hiermee te maken krijgen. Vraagstukken als “hoe voorkomen we dat algoritmes leiden tot uitsluiting en/of discriminatie van mensen of groepen?” en “hoe bewaken we dat algoritmes bijdragen aan de gestelde businessdoelstellingen?”.

Onze geschiedenis

2005
01-01-2005

Coney BV opgericht

O.a. door Pieter de Kok – nog steeds actief als Teamlead van Coney Minds – Audit & Analytics
02-01-2005

Eerste kantoor Van Nelle Fabriek

Opening kantoor in Rotterdam
01-03-2005

Oprichting Coney Tax

Samenwerking met Coney Tax – per heden onder leiding van partner Hans van Bunnik
08-03-2005

Lancering eerste dienstverlening - Ongoing Monitoring Services

Data driven Risk, Control & Business Performance services
2006
04-01-2006

Coney Assurance BV opgericht - Audit

Wettelijke en vrijwillige controle van de jaarrekening – data-driven
2011
16-03-2011

Coney Minds Academy

Gestart met het geven van trainingen en workshops aan professionals
2012
13-03-2012

Analytical support to Audit professionals

Ondersteuning Audit professionals met data-analyse & process mining trainingen en day – to – dat support
2018
01-02-2018

Coney Minds kantoren

Coney Minds Haarlem en Brabant (Goirle)
05-03-2018

Integratie van Tableau Software in dienstverlening

Story of the Audit – via Tableau server hebben al onze audit clienten toegang tot onze audit bevindingen
19-03-2018

Oprichting Coney Business Analytics BV

Snel inzicht in analytics vraagstukken, per heden onder leiding van Onno Wouters
2019
20-03-2019

Lancering iAccountancy

Samenstellen, Dashboarding en fiscale dienstverlening voor MKB ondernemingen zonder (wettelijke) controleplicht.
2020
02-03-2020

Integratie van geheel nieuw data-platform

obv Alteryx in #Audit #Analytcis dienstverlening
2021
02-01-2021

Lancering nieuwe website, aangepaste naam: Coney Minds

Lancering nieuwe website, aangepaste naam: Coney Minds
06-01-2021

Nieuwe samenwerkingen

Samenwerking met Machine Learning en AI partijen
2022
10-01-2022

Lancering interne Machine Leaning werkgroep

Onderzoek integratie machine learning in de audit en analytics praktijk.