Florijnz MKB data sciene rapport

28-06-2021 Redactie Nieuws

Hét rapport waarin inzicht wordt gegeven in de 50 snelst groeiende Nederlandse MKB-bedrijven die actief zijn op het gebied van Data Science consultancy én/of het leveren van Data Science toepassingen.

Door middel van dit onderzoek en rapport willen wij Florijnz inzicht geven in de dynamiek van de Data Science sector. Het verslag geeft u op heldere wijze inzicht in de snel ontwikkelende spelers in de Data Science sector en hun strategie om zich te onderscheiden of verder te groeien. Daarnaast laat dit rapport zien hoe Data Science een toenemende impact heeft op steeds meer ondernemingen.

Data krijgt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving en economie. De hoeveelheid data, databronnen en analysemogelijkheden groeien dagelijks en dit blijft niet onopgemerkt. Steeds meer ondernemers en ondernemingen kiezen ervoor om gebruik te maken van een Data Science toepassing.

Data Science is een vakgebied dat in een ware stroomversnelling is geraakt. Alle ondernemingen in Nederland zijn inmiddels bekend met het begrip ‘Data Science’. In veel digitale vergaderruimten wordt het begrip genoemd en besloten dat er iets met Data Science ondernomen moet worden. Maar wat?

Het verzamelen van gegevens doen bedrijven al veel langer en daar is dan ook niks nieuws aan. Het goed analyseren en gebruiken van deze data is iets van nu Als het gaat om betrouwbare beslissingen, dan wint data het doorgaans van het
onderbuikgevoel.

Data For Good
Waar data in volle mate wordt ingezet om processen en beslissingen in het bedrijfsleven te verbeteren, wordt data ondertussen ook steeds meer voor andere doeleinden gebruikt. Onder het motto “Data For Good” zijn er steeds meer Data Science ondernemingen die hun expertise gebruiken om iets terug te doen voor de samenleving. De mogelijkheden om met data maatschappelijke waarde te creëren zijn bijna eindeloos.

Download

No user image
Geschreven door:

Redactie