Maak kennis met Stefan van den Ende

17-02-2022 Stefan van den Ende Nieuws

1.Wat is jouw functie?
Binnen Coney Minds ben ik Senior Assistent Accountant. Ik ben in dienst sinds september 2019 en startte als Assistent Accountant.

2. Hoe ben je hier beland en wat sprak je aan?
Ik ben eigenlijk blijven hangen nadat ik mijn scriptie over een machine learning methode heb geschreven bij Coney. Ik wilde mij naast de audit verder ontwikkelen op het snijvlak van data-analyse en machine learning. Naar mijn mening was en ben ik hiervoor bij Coney Minds aan het juiste adres.

3. Wat mij tijdens de sollicitatieprocedure aansprak:
De sollicitatieprocedure verliep vrij vlot voor mijn scriptie. Toen ik mijn scriptie bij Coney schreef leerde ik de collega’s kennen en heb ik verder geen sollicitatieprocedure meer doorlopen.

4. En nu je hier 2,5 jaar werkt, kun je aangeven in hoeverre jouw rol/functie/ontwikkeling naar verwachting is?
Van te voren had ik geen realistische verwachtingen voor mezelf uitgesproken dat ik binnen een bepaalde termijn een bepaalde functie wil bereiken. De een kan zich sneller ontwikkelen dan de ander. Tijdens de functiegesprekken kwam naar voren dat ik naar nieuwe functie kon doorgroeien en mij verder kan ontwikkelen op andere zaken.

5. Hoe ziet een gemiddelde werkdag/werkweek er voor jou uit?
De week verloopt altijd divers en de ene keer rommeliger dan de andere week, afhankelijk van factoren zoals hoeveel opdrachten er openstaan. Over het algemeen schakel ik op meerdere momenten in de week met de externe accountant van de opdracht, de data-analisten en het team wat ik voor een deel aan het begeleiden ben. Binnen de audit is communiceren een vak apart en daar draagt iedereen zijn of haar steentje aan bij. Ik geloof dat de audit voor een belangrijk deel valt of staat met communiceren in de breedste zin van het woord. Verder schakel ik met de klant om de voortgang te bewaken, gelukkig kunnen we in deze periode wat vaker naar de klant wat dit aspect ook wat makkelijker maakt. Daarnaast pak ik (onder begeleiding) de wat moeilijkere posten op zoals de omzetverantwoording (i.s.m. data-analisten) en een impairment goodwill analyse.

Naast de dagelijkse bezigheden zit ik op de VU in Amsterdam voor de opleiding tot RA. De masteropleiding heb ik nagenoeg afgerond en ik hoop in september de theoretische postmaster te starten. Verder ben ik langzaamaan begonnen met de praktijkopleiding van de postmaster. De tijd die dan overblijft besteed ik graag op het volleybalveld, op de fiets, met vrienden of achter de computer/laptop.

6. Heel ver vooruitkijken, heeft niet altijd nut, maar je hebt vast wel een idee wat je de komende paar jaren wilt bereiken?
Zoals ook terug te zien is in punt 3 ben ik zelf niet zo van het maken van lange termijn verwachtingen. Ik merk wel dat ik mij beweeg richting de functie van een controleleider en dit komt ook wel ter sprake in de functiegesprekken. Verder ben ik lekker bezig op de VU en zal de RA titel vast wel een keer komen. Wel heeft mijn ontwikkeling op het gebied van machine learning op een laag pitje gestaan, maar nu onze collega Liv is toegetreden bij ConeyMinds verwacht ik dat mij ook weer op dat gebied verder kan ontwikkelen.

7. Als je een tip zou kunnen geven aan iemand die bij ons wil komen werken, wat zou je dan zeggen?
Doe een cursus tafeltennissen en dan heb je een grote kans dat je de eerste collega’s kan verslaan. Verder is het belangrijk dat je het naar je zin hebt bij je werkgever, de één vindt dat bij een Big4, de ander bij een Next Five of bij ConeyMinds.

Stefan van den Ende
Geschreven door:

Stefan van den Ende