Training On The Job – Controllers & Financials

De afgelopen jaren is veel aandacht geweest voor data-analyse en uit verschillende onderzoeken blijkt dat data-analyse een toegevoegde waarde heeft voor de controle van de jaarrekening.

Deze onderzoeken onderschrijven daarom ook dat elke controller of accountantskantoor data-analyse zou moeten inzetten bij de controle van de jaarrekening. Uit onderzoeken van de AFM blijkt dat de kwaliteit in kleine stapjes wordt verbetert maar dat het accountantsberoep nog lang niet is waar het zou moeten zijn. Het inzetten van data-analyse kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van wettelijke controles.

Met Audit Analytics bent u in staat om analyses te bouwen die kunnen worden gebruikt ten behoeve van de controle van de jaarrekening. De accountant zal deze analyses gebruikten als controle-informatie.

Training On The Job - Controllers & Financials

Een efficiënter controleproces en het verhogen van de kwaliteit van de jaarrekeningcontrole en interne informatievoorziening

  • Tijdsbesparing door het automatiseren van analyses
  • Verbeteren van de kwaliteit van analyses
  • Jaarrekeningproces efficiënter laten verlopen door de juiste analyses aan te leveren bij uw accountant
  • We bouwen samen analyses die direct kunnen worden gebruikt

Bekijk de brochure

Wat kunt u verwachten van de zes dagdelen training?

1

Doelstelling data-analyse

Tijdens het eerste dagdeel krijgt u uitleg over de verschillende tools die zullen worden ingezet voor data-analyse. We gaan samen kijken welke datasets beschikbaar zijn en bepalen welke analyses we de komende dagen kunnen gaan bouwen. Na dit dagdeel weet u welke analyse we kunnen bouwen en wat uw voordeel hiervan is.

2

Data importeren, transformeren & analyseren

Tijdens dagdeel 2 en 3 gaat u aan de slag met de ETL-Tool en gaan we uw datasets importeren. Vervolgens leer de belangrijkste nodes-tools (standaard scripts) te gebruiken om data te filteren, selecteren, sorteren, joinen, aggregeren, exporteren en valideren.

3

Het bouwen van de data-analyse

Tijdens dagdeel 4 en 5 gaan we aan de slag met het bouwen van een analyse die we tijdens het eerst dagdeel hebben benoemd. Afhankelijk van de complexiteit kunnen eventueel meerdere analyse worden gemaakt.

4

Rapporteren en visualiseren van uitkomsten

Tijdens het laatste dagdeel gaan we aan de slag met het rapporteren van de uitkomsten en kijken we hoe deze uitkomsten kunnen worden gevisualiseerd. We maken dan gebruik van het rubriceren van uitkomsten het vertellen van het verhaal met behulp van een BI-tool (Tableau of Power BI).

Andere services