iAccountancy: groeiende ondernemers helpen

23-07-2021 Pieter de Kok Blog

“Stop selling, start helping” by Zig Ziglar, heeft natuurlijk helemaal gelijk. Dit is dan tevens een mooie kapstok voor deze blog. Wij krijgen regelmatig vragen over onze iAccountancy dienstverlening. Wat is het, welke vraagstukken helpen jullie ondernemers dan mee?

Met de lancering van het concept iAccountancy, inmiddels bijna twee jaar geleden, hebben wij de stap gemaakt om groeiende ondernemers te helpen met relevante inzichten in hun bedrijfsprocessen en transacties en helpen wij hen mee met het bouwen van slimme management & KPI rapportages. Net als al die andere accountantskantoren helpen wij ook mee met het opstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van fiscale aangiften.

Als Coney Minds zijn wij in 2005 reeds gestart met een nieuwe mindset in de #Audit markt; maximale inzet, technologie combineren met de focus op kennisdeling en positieve samenwerking met onze cliënten.

Die lijn zetten wij ook door met iAccountancy. Het enige verschil is: dat er op dit moment voor deze groep ondernemers en organisaties geen sprake is van een wettelijke of vrijwillige controle van de jaarrekening.

iAccountancy is dus een concept voor ondernemers die de weg richting een controle hebben ingezet en daar stap voor stap naar toe willen groeien en /of behoefte hebben aan een relatie met een data driven accountantskantoor.

Wij zijn geen administratiekantoor. Onze iAccountancy cliënten hebben deze processen zelf al digitaal ingericht en hebben een eigen finance team. Het iAccountancy concept sluit aan op een digitale, data gedreven mindset van deze ondernemingen en organisaties. Wij hebben en verkrijgen inzicht in bedrijfsprocessen, transacties en het samenstellen van de jaarrekening en fiscale werk gecombineerd in één iAccountancy concept.

Met het iAccountancy concept werken wij tegen een vaste jaarprijs; geen verrassingen achteraf.

Met Smart Process Monitor krijgen wij samen met onze cliënten inzicht in relevante bedrijfsprocessen. Wij maken heldere analyses van bijvoorbeeld een inkoop- of verkoopproces. Welke interne controlewerkzaamheden (AOIC) zijn goed georganiseerd, wat kan beter.

Met Management Reporting3.0 helpen wij ondernemers met sturen op relevante feiten en KPI’s. In het Tableau maken we een dashboard op maat.

Met onze Omzet & Marge Analytics duiken wij periodiek dieper in de omzet – en marge transacties. Hiermee krijgen wij samen met de ondernemer inzicht in welke producten – en diensten succesvol zijn en/of welke markten interessant zijn om producten- en diensten te verkopen.

Uiteindelijk willen wij, afhankelijk van het groeitempo en ambities van onze cliënten, het volgende met onze cliënten doen:

  • Samen een op maat dashboard uitwerken rondom relevante transacties en bedrijfsprestaties;
  • Een goed communicatie overleg inrichten op regelmatige afstemming rondom relevante transacties, financiële prestaties en uitzonderingen;
  • Goede jaarrekeningen opleveren die voldoen aan wet- en regelgeving;
  • Fiscale aangiften tijdig en goed afronden;
  • Bij groei naar wettelijke controle van de jaarrekening: onze cliënten meenemen en voorbereiden in de stap naar wettelijke controle van de jaarrekening. Audit Ready!
  • Goed en fijn klankbord zijn voor onze cliënten.

Wij zijn geen groot, massaproductie georiënteerd accountantskantoor. Er zijn genoeg van dit soort kantoren in Nederland. Alles gericht op efficiency en de laagste prijs. Zo zijn wij niet, onze tarieven zijn fair omdat wij onze overhead slim houden. Onze strategie is niet gericht op groei groei en groei, maar op het echt, daadwerkelijk, helpen van ondernemers, organisaties en ondernemingen.

So “let’s stop selling, let’s start helping”

Pieter de Kok
Geschreven door:

Pieter de Kok