Maak kennis met Lauri Dumont

3-03-2022 Lauri Dumont Nieuws

1. Wat is jouw functie?
Ik ben junior assistent accountant en in dienst sinds 1 september 2020.

2. Hoe ben je hier beland en wat sprak je aan?
Ik ben gestart op het Inholland aan mijn HBO bachelor accountancy. Na een jaar besloot ik dat ik toch wel graag mijn kennis gelijk wilde kunnen toepassen en heb ik de overstap gemaakt naar het Nyenrode, waar ik de studie deeltijd kan doen en dus daarnaast 4 dagen werk. Vanuit Nyenrode werd een lijst met namen (inclusief die van mij) doorgestuurd naar kantoren en zo dus ook naar Coney Minds. Ik kreeg een bericht vanuit Coney Minds of ik zou willen solliciteren. Op dat moment had ik ook een sollicitatieprocedure bij een ander kantoor lopen, maar ik wilde toch graag ook naar andere kantoren kijken. Ik ben op sollicitatiegesprek gegaan bij Hugo en Pieter op kantoor Haarlem. Eenmaal bij binnenkomst vond ik de informele sfeer heel fijn. Tijdens het gesprek was ik ook vooral onder de indruk dat het niet de basic vragen waren, maar dat Pieter er een whiteboard bij pakte om dieper op de accountancy in te gaan en mij al dingen aan het uitleggen was. De passie hoe er over het vak gesproken werd door Pieter fascineerde me en eigenlijk wilde ik gelijk beginnen. Toen ik naar buiten liep belde ik mijn broertje (die ook in de accountancy wereld zit) en zei gelijk: ik wil hier werken!! Wat mij vooral aansprak dus is de informele sfeer, van een kleiner kantoor waardoor de lijnen korter zijn naar mensen in hogere functies en de passie voor het vak.

3. En nu je hier 1,5 jaar werkt, kun je aangeven in hoeverre jouw rol/functie/ontwikkeling naar verwachting is?
Ik had niet echt verwachtingen, omdat ik nooit eerder in de accountancy gewerkt heb. Maar als ik kijk naar mijn verwachtingen na het sollicitatiegesprek, dan kan ik zeggen dat die zeker waargemaakt zijn. Ik leer enorm veel en krijg zoveel mogelijkheden aangereikt.

4. Hoe ziet een gemiddelde werkdag/werkweek er voor jou uit?
Vaak op maandag start ik met een team aan een nieuwe klant en bespreken we in een meeting de aanpak. In corona tijd zaten we helaas wel minder vaak bij de klant of op kantoor, maar dat begint nu gelukkig weer. Nu zitten we 1 of 2 dagen bij de klant en daarnaast op kantoor of thuis. Op vrijdag heb ik colleges in Amsterdam. Daarnaast vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan, maar ook om lekker op het terras met vrienden te zitten.

5. Heel ver vooruitkijken, heeft niet altijd nut, maar je hebt vast wel een idee wat je de komende paar jaren wilt bereiken?
In de komende jaren zou ik graag door willen groeien naar de functie assistent accountant. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik het erg leuk vind om collega’s te begeleiden in hun werk en ik hoop dat nog meer te kunnen doen. Het meeste ben ik gefocust op mijn studie, ik kom van het mbo af en moet nog steeds wennen aan de wisseling naar hbo.

6. Als je een tip zou kunnen geven aan iemand die bij ons wil komen werken, wat zou je dan zeggen?
Kom bij ons werken! En vooral als je houdt van een informele sfeer met korte lijnen en veel leermogelijkheden.

 

 

Lauri Dumont
Geschreven door:

Lauri Dumont